вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      ТЪРГОВЦИ „ЦАКАТ“ С БИРА И ЦАЦА НА МОРЕТО

      Туристите по родното Черноморие все по-често попадат в плен на нова измама.
      Плажните капанчета и сергийки край морето често удрят в цената. Търговците обявяват една сума в менюто, а при представяне на сметката идва съвсем друга. Разликите са дребни и мнозина от плажуващите дори не обръщат внимание, но когато се установи, че са те ударили в цената, е не особено приятно, твърдят препатили.

      Семейство от Пловдив сигнализира, че по такъв начин били излъгани в Царево. Мъжът и жената седнали да обядват в едно от ресторантчетата на плажа. Взели менюта, поръчали си, но когато дошла сметката, били изненадани неприятно. При внимателен оглед на касовия бон те установили, че цените не съответстват на тези от менюто.
      Бирата,която била обявена в менюто за сумата от 2,50, в сметката била отчетена за 3,20 лв.
      Пицата е обявена за 8, а дошла сметка за 10,30. Голямата мента със спрайт от 5,50 в касовата бележка пишеше 8 лева. Оказва се, че разликата в цените от меню и касов бон е между 50 стотинки до 3 лева.
      Семейството извикало сервитьорката, за да я попита, защо има разминаване, а тя отговорила, че започва активен летен сезон и цените се променят, а менюто не е подновено. С управителя на заведението измаменото семейство така и не успяло да говори. След като отказали да платят надценката, дошъл мениджърът на заведението и повторил думите на сервитьорката. Наложило се да платят, но измамените са категорични, че повече „кракът им няма да стъпи там“.

      Източник: в. Стандарт

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ