неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      15 ЖЕРТВИ ПРИ КЪРВАВ АТЕНТАТ В САУДИТСКА АРАБИЯ

      15 души загинаха при самоубийствен атентат в Саудитска Арабия. Нападението е било срещу джамия в град Абха, в провинция Асир, близо до границата с Йемен. Голяма част от загиналите са били служители на силите за сигурност.

      Отговорността е поета от нов клон на групировката „Ислямска държава“ – „Провинция Хиджаз на Ислямската държава“. Хиджаз е името на историческата западна част на Саудитска Арабия, където се намират най-свещените места за исляма – Мека и Медина. Атаката беше извършена в джамия, която принадлежи на силите за извънредни ситуации. Тя е била насочена към полицаи, които се събирали в джамията. Предполага се, че атентаторът е използвал колан с експлозиви.

      Припомняме, че това не е първият случай, в който се атакува джамия в Саудитска Арабия. „Ислямска държава“ пое отговорност за експлозия в шиитска джамия през май по време на петъчната молитва. Тогава бяха убити 20 души. „Ислямска държава“ стои и зад друг бомбен атентат, който също бил насочен към шиити. През юли месец в Саудитска Арабия бяха арестувани 431 души като част от клетки, свързани с групировката „Ислямска държава“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ