неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ГЕН. КИРЧО КИРОВ ПОЛУЧИ 10-ГОДИШНА ПРИСЪДА

      Софийският военен съд успя да осъди на 10 години затвор бившия шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров. Присвояване на повече от 4,7 милиона лева, в рамките на 5 години, са причина за повдигане на делото срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба.

      Според обвинението ген. Киров е съставил повече от 1100 официални финансови документи с цел да бъдат използвани за доказване на несъществуващи служебни разходи.
      За престъпление от този характер Наказателният кодекс предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода и конфискация на цялото или на част от имуществото на обвиняемия.
      Процесът се гледа при закрити врати от октомври 2013 г. Присъдата може да бъде обжалвана в срок до 15 дни пред Военно-апелативния съд. С днешна дата съдът постанови и конфискация на половината имущество на Киров, както и лишаване от право генералът да заема няколко години определени държавни длъжности.
      В своя защита генералът заяви, че този процес още от самото си начало е политически и е изпълнение на една политическа поръчка от днешните ръководители на Националната разузнавателна служба – генерал Драгомир Димитров и генерал Георги Миленов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ