петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПРЕМИНИ, АКО МОЖЕШ

      Неправилно позициониран светофар, или неправилно позиционирана пешеходна пътека? Към този въпрос ни насочи наш зрител, на когото, всеки ден му се налага да преминава с автомобила си през светофара на ъгъла на бул. „Витоша“ и ул. „Бяла Черква“, точно пред централния вход на Южния парк.

      Само на няколко метра от светофара, за колите, подредени в лявата колона, в посока плувен комплекс „Спартак“, има пешеходна пътека. Позиционирането на двете на толкова малко разстояние обаче създава не само проблеми в трафика в района, но и опасност за преминаващати всеки ден майки с деца, които отиват или се връщат от парка.
      Екипът ни реши да провери, дали наистина това е така, нареждайки се в лявата колона автомобили, чакащи да преминат на светофара.

      Проверката ни установи, че разположението на пешеходната пътека веднага след светофара за колите, води до забавяне на движението. Средно около 3 коли успяват да преминават на зелен сигнал, защото само на няколко метра им се налага да спрат, за да преминат пешеходците. Екипът ни видя, че някои по-изнервените шофьори дори и не спират на обозначеното място.
      Не са единични и случаите на бутнати от коли точно на тази пешеходна пътека.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ