вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      ЛЕКАР БЕШЕ БЛЪСНАТ И УБИТ ПРЕД ВХОДА НА БОЛНИЦА

      20-годишен шофьор блъсна и уби лекар пред входа на Университетската многопрофилна болница „Св. Марина“ във Варна.
      Тежкият пътен инцидент стана около 7:45 часа тази сутрин. От здравното заведение казаха, че служителят на болницата е убит точно пред входа на УМБАЛ „Св. Марина“.
      Починалият е 62-годишният нефролог д-р Людмил Савов. Д-р Савов е бил блъснат от лек автомобил „Рено Клио“, управляван от 20-годишен варненец. Лекарят се е придвижвал пеша. Младият шофьор е с леки контузии.
      След инцидента от ръководството призоваха за незабавни мерки по осигуряване на безопасността на медицинския персонал, пациентите на лечебното заведение, студентите от МУ – Варна, както и на всички граждани.
      От Варненската болница заявяват, че на последната сесия на общинската комисия по безопасност, която се е провела преди броени дни, са присъствали представители на УМБАЛ „Св. Марина“, които отново са представили документация, във връзка със сериозната опасност пред входа на лечебното заведение. От болницата допълниха, че се надяват след поредния инцидент, да бъдат взети незабавни мерки от страна на компетентните органи и институции, с които ще се гарантира безопасността на всички граждани, нуждаещи се от високотехнологична медицинска помощ, а именно да се осигури нормален достъп до УМБАЛ „Св. Марина“ за служителите, студентите, пациентите и техните придружители.
      По случая е образувано досъдебно производство.

      Източник: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ