понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      ДА ОСТАНЕШ БЕЗ РАБОТА – НОВО НАЧАЛО ИЛИ ОТЧАЯНИЕ?

      5926 са регистрираните безработни младежи с висше образование до 29-годишна възраст в страната, до юли месец тази година. Това сочат официалните данни на Агенцията по заетостта.

      По информация от Агенцията, до която направихме официално допитване, става ясно, че към Бюрата по труда в страната до миналия месец са били обявени 1619 работни места, предазначени за млаежи с висше образование.
      В Бюрата за заетост в България се работи по Европейски програми, които имат за цел да подпомогнат засегнатите от безработица висшисти до 29 години.
      Една от действащите програми предлага подкрепа и придобиване на допълнителни умения, чрез които безработните да намерят разрешение за проблемите си, свързани със предстоящи събеседвания с работодатели.
      Все по-трудно е за хората, останали без работа да намерят работно място, съответстващо на тяхната квалификация.
      Такъв е случаят и с младата жена, с която се свързахме по телефона. Условно ще я наречем Ева. Тя е на 26 години и изпитва затруднения в намирането на работа.
      Ева ще продължи да търси работа, въпреки трудностите, които среща по пътя си. Така както и останалите 5926 младежи, вероятно търсят. Те не са просто статистика, а част от нашето общество и от действителността, в която живеем.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ