петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ДЕСЕТКИ ЗАГИНАЛИ ПРИ ВЗИРОВЕ В КИТАЙ

      42 души са загинали и около 400 са ранени при две мощни експлозии в склад в промишлен район на китайския североизточен пристанищен град Тянцзин. Градът се намира на около 120 километра източно от Пекин на Жълто море и е едно от най-големите пристанища на страната. Потвърдена е смъртта на деветима пожарникари, а броят на пристигащите в болницата постоянно се увеличава.

      Не е ясно какво е съдържал складът, нито какви количества опасни стоки е имало в него, затова усилията за борба с пожара, възникнал след взривовете, са прекратени.
      Първата експлозия, която според полицията в Тянцзин е станала в склад за опасни материали е предизвикала последвали взривове. Ударната вълна е била усетена на километри разстояние. Причините за взривовете се разследват. На мястото на инцидента са изпратени около 100 противопожарни коли.
      Преди полунощ е имало две големи екслозии в интервал от 30 секунди, първата от които съответства на три тона тринитротолуол (ТНТ), а втората е с еквивалент 21 тона.
      Президентът на Китай Си Цзинпин призова да бъдат положени всички усилия за спасяването на ранените. Той настоя властите да овладеят и потушат пожара.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ