събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПОДГОТВЯ ЛИ ИД АТЕНТАТИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ?

      Журналист от британската медия „Скай нюз“ е успял да проникне в редиците на терористичната групировка „Ислямска държава“. Според неговите думи групировката вече действа и на територията на Великобритания.
      Репортерът успял да се свърже с джихадистите, като се представил за доброволец. Личните му срещи с бойци от ИД показали, че групировката вече не агитира британски доброволци да се бият в Сирия на нейна страна, а им препоръчва да извършват атентати в собствената си държава, като им осигурява необходимата помощ. Ислямистите твърдят, че в Обединеното кралство вече действат неколцина въоръжени терористи.

      Журналистът създал в интернет два фалшиви акаунта – мними „доброволец и доброволка“ от Великобритания . Репортерът успял да заблуди ислямистите, че имат работа с реални доброволци, но вместо покана да заминат за Сирия фалшивите кандидат-джихадисти получили инструкции как да формират във Великобритания терористични групи, да вербуват нови войни на исляма, да събират средства за терористична дейност и да приготвят експлозиви за атентати.
      Репортерът на „Скай нюз“ научил, че ИД разполагат с още един потенциален терорист в Шотландия, готов да извърши атентат, и двама други, които засега се бавели. Атентатът бил насрочен за 15 август, когато в кралството ще се чества денят на победата над милитаристка Япония. Данните веднага били съобщени на лондонската полиция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ