събота, 21.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ЕВРОЗОНАТА ЗАПЛАШИ ДА СПРЕ ПАРИТЕ ЗА ГЪРЦИЯ

      Късно вчера в Брюксел се състоя среща на финансовите министри от еврозоната, на която трябваше да бъде одобрена постигнатата договорка между Гърция и кредиторите й. „Еврогрупата ще направи оценка на извършените реформи в Гърция през септември и октомври. Ако мерките не са изпълнен, програмата за финансова помощ може бързо да бъде прекъсната.

      Гръцкият парламент одобри вчера сутринта споразумението с кредиторите по третия пакет с финансова помощ за страната, предадоха информационните агенции. Това стана след дебати, продължили 12 часа през нощта.
      Победата в гласуването обаче е едновременно и тежка загуба за правилтелството на Атина, което вече не разполага с парламентарно мнозинство, коментират гръцките медии. Едва 118 депутати от управляващата коалиция са подкрепили споразумението.
      Премиерът Алексис Ципрас ще поиска вот на доверие за правителството след 20 август, когато се очаква Атина да получи първия транш от новата помощ, съобщи тв „Скай“.
      Междувременно френският финансов министър Мишел Сапен заяви, че през октомври ще бъде разгледан въпорсът за облекчаването на дълга на Гърция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ