вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      УБИЕЦЪТ НА ДВЕ ДЕЦА ОТ ЛЕСИДРЕН ОСТАВА В АРЕСТА

      28-годишният Филип Михайлов, който уби две деца край Лесидрен, остава за постоянно в ареста. Това реши вчера Ловешкият окръжен съд. Исканията на неговия адвокат за домашен арест бяха отхвърлени.

      Михайлов твърди, че не е искал да сгази децата, а е бил засечен от Ален Асенов на няколко пъти. В опит да избегне сблъсъкът с неговото БМВ е направил фаталната маневра да завие надясно, когато автомобилът му е поднесъл. Това обясни обвиненият в убийство пред съда. От думите му не е станало ясно дали с Ален са участвали в гонка. Мъжът е на съд заради причиняването на смъртта на 16-годишната Велислава Цанкова и връстникът й Марино Цветанов, като за деянието си може да получи от 3 до 10 г. затвор.
      Вчера в Лесидрен бе обявен ден на траур и опечалени близки, съученици и приятели пристигнаха в селото за погребението на Марино Цветанов.
      Черна статистика на КАТ показва, че 17 деца до 18-годишна възраст са загинали, а 604 са били ранени при катастрофа за първите 7 месеца на тази година .
      За да намалее опасността за пешеходците, от КАТ са предложили и Столична община е приела идеята преди началото на пешеходната пътека да се слага надпис „Погледни наляво!“, както е във Великобритания. Смята се, че така се привлича вниманието на пешеходеца да се огледа дали автомобилите наблизо са спрели и му дават път.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ