събота, 21.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ГЪРЦИЯ ПРЕМАХВА 26% ДАНЪК ЗА СДЕЛКИ С БЪЛГАРИЯ

      Гърция ще премахне данъка от 26% за сделки със страни с привилегировано данъчен режим като Кипър и България, съобщава Nova ТВ. Мерките са част от третата спасителна програма, която гръцкият парламент гласува.
      Налогът беше приет още през пролетта, но не влезе в сила заради забавянето на поднормативните актове.

      С 26% трябваше да се облагат всички транзакции от България към южната ни съседка, а сумите щяха да се връщат, след като се докаже, че сделките не са фиктивни.
      Гърция беше решила да предприеме тези действия по силата на законодателство, според което, ако данък печалба в съответната държава е с 50% по-нисък от този в Гърция (26% за Гърция при 10% в България), сделките подлежат на превантивно облагане и проверка.
      Междувременно, преди ден, германският канцлер Ангела Меркел заяви, че очаква
      Международният валутен фонд да вземе участие в новия спасителен пакет от 86 млрд. евро за Гърция, докато тя се готви да се изправи срещу несъгласните в Бундестага с помощта при гласуването в сряда.
      В опит да успокои скептичните депутати, Меркел каза, че директорът на МВФ Кристин Лагард ще осигури участието на фонда, ако условията по гръцката пенсионна реформа и облекчаването на дълга бъдат приети.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ