неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      КМЕТЪТ НА КАРЛОВО ОБВИНЕН ЗА УМИШЛЕНА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ

      Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Карлово Емил Кабаиванов за умишлена безстопанственост. Кметът е обвинен, че в периода април 2013 г. – април 2014 г., умишлено не е изпълнил условията по договор от преди три години между МОСВ и общината за доизграждане и модернизация на канализационна мрежа в града.

      Днес обвиняемият Кабаиванов се е явил без защитник, отказвайки да подпише съответните протоколи. Адвокатът който трябва да защитава карловския кмет ползва своя годишен отпуск и не се явява нито на предходно насроченото повдигнато обвинение, нито на днешното, въпреки, че е имал възможност да го направи.
      Многобройните опити на карловския кмет, да избегне привличането си в качеството на обвиняем, не успяха да предотвратят наказателната му отговорност.
      Четири пъти призоваваният кмет на Карлово се обяви срещу ДАНС и Прокуратурата, след като спрямо него беше взета мярка за неотклонение “парична гаранция“ в размер на 5000 лева и обвинения за щета на стойност близо 23 000 лева. Според прокуратурата това са плащания по невъзникнали трудови правоотношения с трима познати на Кабаиванов, които са получавали средства по проект, без реална трудова дейност.
      Прокурaтурата припомня, че разследването е с давност една година и три месеца и не е имало реална здравословна причина, поради която обвиняемият Емил Кабаиванов да участва в наказателното производство, въпреки, че сам е изтъкнал свое заболяване, като довод да избегне закона.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ