неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      НАП ЩЕ СЪБИРА ДЪЛГОВЕ КЪМ КАТ С ТЕЛЕФОННО ОБАЖДАНЕ

      Националната агенция по приходите ще известява с телефонно обaждане физически лица, които не са платили задълженията си към КАТ. Броят на длъжниците е 3600, а задълженията им достигат до 5000 лева. Това съобщиха от приходното ведомство.

      В следващите 30 дни некоректните платци ще бъдат уведомени по телефона, като част от стартиралата информационна кампания. Общо задълженията към бюджета възлизат на повече от 3 млн. лева.
      По официални данни от Агенцията, обаждането по телефона гарантира погасяването на дълговете в срок в над 70% от случаите.
      Невнасянето на публичните задължения в 14-дневен срок след позвъняването може да доведе до налагането стартирането на процедура за принудително събиране на дълговете. Това най-често става с налагането на запор върху заплатата на длъжника или отнемане на моторните превозни средства, които притежава и продаването им на търг.
      От НАП уверяват, че ако в двуседмичния срок след позвъняването постъпи плащане, няма да се пристъпва към принудително събиране на задълженията.
      На длъжниците с актове за над 5000 лв., публичните изпълнители на Агенцията ще пристъпват към налагането на запори, изземване на моторни превозни средства и публична продажба.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ