понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      БЛАГОЕВГРАД СТАВА СВЕТОВЕН ЦЕНТЪР НА ФРЕНСКАТА МУЗИКА

      Най-престижният франкофонски музикален фестивал „Ле Франкофоли“ ще бъде проведе в Благоевград от 24 до 26 септември под името „Francofolies.Благоевград.“
      От oбщината на града обещават на голямото завръщане на фестивала в България да пеят най-големите звезди от френската музикална сцена.
      „Ле Франкофоли“ има 3 изключително успешни издания в Благоевград зад гърба си. През 1993 на българска сцена за първи път излизат най-актуалните звезди на френската музика, сред които Селин Дион, Шарл Азнавур, Вероник Сансон.
      Организаторите се надяват е в трите дни на фестивала през септември, Благоевград да съберат франкофони и любители на френската музика не само от България, но и от съседните Сърбия, Гърция и Македония, където вече тече кампания, както и последователите на „Ле Франкофоли“ от цял свят. Фестивалът се провежда ежегодно в град Ла Рошел, Франция. Градът е известен именно с този фестивал, който всяка година привлича около 110 000- на публика, която допринася за икономиката на града с над 10 милиона евро.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ