петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      БЪЛГАРСКИТЕ МЛАДЕЖИ ПРЕДПОЧИТАТ ЧУЖДИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ

      Българските младежи, завършили средно образование предпочитат да учат в чужбина, защото виждат по-добри перспективи за развитие и намиране на работа.

      Това стана ясно в рамките на опознавателна среща на приетите да учат във Великобритания български деца, съобщава БГНЕС.

      През последните години има увеличение на чуждите компании у нас, като голяма част от тях предпочитат да работят с млади хора с дипломи от западноевропейски университети. Основната причина за това е, че западните университети акцентират върху практиката в обучението на студентите, така висшистите са много по-адаптивни към условията им на работа, които са съобразени със западният модел.

      Бъдещите студенти предпочитат да се образоват във Великобринатия. Дания и Холандия също са предпочитани от младежите. Западната диплома дава свобода на завършилите да избират къде да работят и живеят, нещо което българската диплома, според тях не предлага.

      Студенти в чужбина изразяват мнението, че обучението на запад е много по-практчески насочено, освен това завършилите в чужбина са много по-гъвкави, защото са свикнали да преодоляват всякакви препятствия. Големият обем стажове, които могат да изкарат им дават възможност да бъдат и по-подготвени, когато започнат нова работа. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ