петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      УВЕЛИЧАВАТ ВОЕННОТО ПРИСЪСТВИЕ ПО ГРАНИЦИТЕ

      Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че не само, няма да се намаляват военните по границите ни и няма да се оттеглят, а ще се увеличават там, където е необходимо и ще останат колкото е необходимо.

      Министърът допълни, че е силно обезпокоен от това, какво се случва, такова нещо не се е случвало от Втората световна война. И няма в предвид само бежанците, които бягат от войната. А навика на „Ислямска държава” и на други терористични организации да се възползват, когато там са концентрирани големи маси от хора.

      Припомняме, че преди два дни 25 военни с хамъри, картечници и автомати бяха разположение на западната ни граница, за да подпомогнат МВР в охраната във връзка със засилващата се бежанска вълна в Македония.

      По границата с Турция днес ще бъдат разположени части на жандармерията. Те ще се присъединят към граничарите на пункта Елхово със специализирана техника и снаряжение. Ненчев заяви, че военни по границата с Турция има от началото на тази година, там осъществяваме само логистична подкрепа.

      Премиерът Бойко Борисов също коментира ситуацията и заяви, че военните са по границата, за да внасят респект и повече сигурност. Борисов допълни, че военните са много добре организирани и много бързо реагират. Създава се добър екип между Гранична полиция и армията в тези региони. Не може десетки хиляди хора да минават около границата ни и ние да не вземем поне елементарни мерки.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ