понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      АВСТРАЛИЯ ПРИЗОВА ЕВРОПА ДА АТАКУВА ИД

      За да се преодолее бежанската криза, външният министър на Австралия Джули Бишоп прикани по-голям брой европейски държави да се включат във въздушните удари срещу Ислямска държава в Ирак и Сирия.

      Бишоп заяви, че европейските страни могат да съдействат за прекратяване на бежанската криза с глобални измерения, като бомбардират терористите от Ислямска държава. Тя допълни, че съседните на Ирак и Сирия страни, като Йордания, Ливан и други, поемат бремето на милиони хора, преминаващи техните граници на път към Европа. И смята, че всички европейски държави трябва да се включат в коалицията, която нанася въздушни удари в Сирия и Ирак. Тя напомни, че режимите в тези държави реално не упражняват никаква власт над териториите, завзети от Ислямска държава.
      Призивът на Джули Бишоп беше отправен, докато Австралия обмисля искането на САЩ да започне въздушни удари срещу Ислямска държава не само в Ирак, но и в Сирия. Искането ще бъде обсъдено тази седмица от силовите министри в австралийското правителство.
      В момента Австралия участва във военновъздушните сили на коалицията с шест изтребители бомбардировачи F/A 18 Super Hornet, с транспортни самолети, самолети цистерни и с 200 военни инструктори в Ирак. Над 20 държави участват в коалицията срещу Ислямска държава в Ирак, сред тях са Австралия, Белгия, Великобритания, Дания, Турция, Франция, Холандия, Италия, Йордания, Канада, Катар, Мароко, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ