събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЕС ЩЕ ПРОВЕРЯВА КОРАБИ ЗА НАЛИЧИЕ НА МИГРАНТИ

      Европейския съюз планира началото на втора фаза на военноморската операция за борба с трафика на мигрантите в Средиземно море, през октомври, предаде РИА „Новости“, позовавайки се на източник от Съвет на ЕС.

      Вторият етап включва инспекции в международни води на подозрителни съдове, преминаващи без флаг, както и проверки на съдове след разрешение на държавата, под чиито флаг плават те.
      Според източникът въпроса ще бъде обсъден по време на предстоящата неформална среща на министрите на отбраната и външните работи в Люксембург.
      Припомняме, че ръководителят на дипломацията на ЕС Федерика Могерини подкрепи прехода към втората фаза на операцията EUNAVFOR Med.
      На 22 юни официално стартира първата фаза на мисията срещу мигрантите. Първият етап включваше разположение в международни води на кораби, самолети и безпилотни летателни апарати, които събират информация за трафиканти на нелегални имигранти от Африка към бреговете на Европа. Вторият и третият етап на операцията изискват отделни решения на държавите-членки. Според Агенцията за външните граници на ЕС „Frontex” от началото на 2015 г. на територията на ЕС са пристигнали 340 000 мигранти.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ