понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      ХИЛЯДИ БЕЖАНЦИ ОСТАВАТ БЛОКИРАНИ В УНГАРИЯ

      Стотици пътници бяха блокирани в продължение на часове в пет скоростни влака през тунела под Ламашна. Причината – съобщения, че мигранти са окупирали линията и се опитват да се качат във вагоните, предаде Ройтерс.
      Влаковете бяха стопирани, а нарушителите – отстранени от тунела. На пътниците от едната линия е казано да пазят тишина и да се ослушват за хора, които се опитват да се качат на покрива. Електричеството във вагоните е било спряно за близо четири часа. Във вагоните е станало горещо и на много от пътниците им прилошало. Три от спрените 5 влака са пристигнали в Лондон успешно, а другите два са се върнали обратно от първата си точка на тръгване.
      На жп гарата в Будапеща имигрантите, останали блокирани вчера, все още не са допусканидо пероните. Повече от 1000 бежанци останаха отвън, за да не преминат в други държави от Европейския съюз.
      Междувременно в Гърция очакват нови два кораба, превозващи над 4200 бежанци. Те са потеглили на 1 септември вечерта от остров Лесбос, предаде Би Би Си. Вълната от нови мигранти се случва докато правителството се опитва да се справи с наплива с нови стратегии.
      Само за миналата седмица в южната ни съседка са пристигнали 23 000 бежанци – 50 % увеличение спрямо предходната седмица. Утре се очаква кметът на гръцката столица Атина Георгис Каминис да се срещне с министъра на имиграцията – Янис Музалас. На дискусията за справяне с бежанския поток се очаква да присъства и европейският комисар за миграцията – Димитрис Аврамопулос.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ