понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      СПАСЕНИЕТО НА „МОНЦА“ ЩЕ СТРУВА ТОЧНО 70 МИЛИОНА

      Цената за спасението на легендарната писта „Монца“ няма да е никак ниска. Договорът на трасето за домакинство на Гран при на Италия във Формула 1 изтича догодина и шефовете все още не успяват да се договорят с Бърни Екълстоун за удължаването му.
      Британецът вече предложи „Монца“ и „Имола“ да организират състезанието през година и на няколко пъти заплаши трасето до Милано, че може да загуби състезанието.
      Губернаторът на провинция Ломбардия Роберто Марони обаче обяви, че има по-различни планове за „Монца“ и Гран при на Италия.
      „В следващите десет години Ломбардия е готова да инвестира 70 милиона евро в развитието на „Монца“, но имаме едно условие: да не се редуваме с „Имола“ в домакинството на Гран при на Италия – заяви Марони. – Преговорите с Бърни Екълстоун се водят от собствениците на пистата – компанията SIAS, но ние ще им помагаме с каквото е необходимо.“
      Президентът на Миланския автомобилен клуб Иван Капели, който е бивш пилот на Ferrari, обяви, че успехите на Скудерията този сезон ще се отразят добре на интереса на тифозите към състезанието.
      „В сравнение с миналата година ръстът на продадените билети е 3,5% – обясни Капели. – Победата на Себастиан Фетел в Унгария даде надежда на феновете на Ferrari, че и в неделя може да имаме повод за радост.
      „Монца“ приема старт от Формула 1 за 65-и път, с нас могат да се сравняват само „Силвърстоун“ и Монако. Надявам се, че пилотите ще оценят колко уникално трасе е „Монца“ и очаквам пълни трибуни за състезанието.“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ