понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      УИЛЯМС: АКО ПОЖАЛИТЕ ХАМИЛТЪН, ОЧАКВАЙТЕ ВОЙНА

      Босът на Уилямс – Пат Симъндс заяви, че той и отборът му настояват за строго наказание за победителя в Гран при на Италия от Формула 1 – Люис Хамилтън.
      В момента Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) разследва болида на британеца заради по-малко от допустимото налягане в задната му лява гума преди старта в състезанието.
      Според доклада на стюардите налягането е било с 0,3 атмосфери под нормата.
      Доставчикът на гуми „Пирели“ въведе промени във въпросните стойности преди уикенда като реакция на спукването, което лиши Фетел от второто място в Гран При на Белгия.
      „От това, което чувам, отборът е нарушил регулациите по безопасността и не виждам друг изход освен пълна дисквалификация“, каза Симъндс.
      „Решението няма да бъде мое, но си мисля, че не е особено трудно, особено ако стойностите бъдат потвърдени“.
      Същото гледище изрази и Роб Смедли, който завежда отдела по представянето на болидите в Уилямс. „Става дума за проблем по безопасността. Доколкото знам, това означава дисквалификация“, каза Смедли.
      Пилотите на тима Фелипе Маса и Валтери Ботас завършиха съответно трети и четвърти в състезанието. Ако Хамилтън бъде дисквалифициран, то Себастиан Фетел става първи, а дуото на Уилямс заема другите две позиции на подиума.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ