събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      АВСТРИЯ ЗАТВАРЯ ГРАНИЦАТА СИ ЗА БЕЖАНЦИТЕ

      Австрия планира постепенно да отмени особения режим по преминаване през границите си, благодарение на който хиляди мигранти успяха да преминат от Унгария. Това заяви федералният канцлер Вернер Файман в изявление, цитирано от BBC.

      Облекчените правила по преминаване позволиха на мигрантите да пресекат, включително и пеша, австрийската граница и или да останат в Австрия, или да продължат за Германия.
      Файмън посочи, че Австрия е помогнала на повече от 12 000 души, но е време да излезе от извънредното положение, в което се намира.
      По-рано властите на Германия и Унгария излязоха с изявления, от които се разбираше, че решението да се пропуснат бежанците през унгарско-австрийската граница в нарушение на правилата на Европейския съюз няма да е прецедент. Германия обаче, накъдето са се устремили повечето от бежанците, изрази своята готовност на помогне, но предупреди, че възможностите са ограничени и не трябва да се злоупотребява.
      Управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел отпуска 6 млрд. евро за приемането на бежанците в Германия. В Мюнхен за 2 дни пристигнаха над 15 000 мигранти.
      3 милиарда евро ще бъдат включени в бюджета за 2016 г. и още 3 милиарда ще бъдат предоставени на провинциите и местните власти, съобщи коалицията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ