понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      НАД 500 ОПЕЧАЛЕНИ ИЗПРАТИХА ДЖЪСТИН УИЛСЪН

      Над 500 опечалени присъстваха на погребението на бившия пилот от Формула 1 Джъстин Уилсън. Легенди на формула 1 и близки на пилота, се събраха в в родния му град Поулсбъри в Нортхамптъншър, Англия за да го изпратят в последния му път. На погребението му присъстваха и роднините на спасените от него хора. След смъртта си, Уилсън е дарил органите си, с което е спасил шест човешки живота.

      37-годишният пилот беше улучен от част от болида на Сейдж Карам. Американецът водеше в състезанието в Пенсилвания, когато се блъсна в оградата. Парчета от болида му се разхвърчаха във въздуха и едно от тях падна върху главата на Уилсън, който загуби контрол над автомобила си и излезе от пистата.

      Той веднага беше откаран с хеликоптер в местна болница с тежка черепно-мозъчна травма и в критично състояние. Усилията на лекарите обаче се оказаха напразни и той почина, без да дойде в съзнание.

      „Джъстин беше любящ баща, предан мъж, както и класен пилот, който уважаваше своите колеги“, се казва в изявление на семейството на Уилсън.

      Уилсън беше в сериите „Индикар“ от седем години, като има три победи от 120 състезания. През 2003 г. британецът записа и 16 състезания във Формула 1 за отборите на „Минарди“ и „Ягуар“.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ