петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      УНГАРИЯ ИЗПРАЩА АРМИЯ НА ЮЖНАТА СИ ГРАНИЦА

      Унгария започва военни учения, за да подготви воиниците си за охраняване на южната си граница със Сърбия, откъдето всеки ден пристигат хиляди бежанци. Междувременно стана ясно, че Дания също е готова да се включи в разселването на мигрантите.

      Вчера властите във Сърбия затвориха магистралата М5, след като около 500 бежанци разкъсаха полицейския кордон край село Рьоске като някои тръгнаха пеша, други към Сегед.
      Планира се в страната да бъдат създадени нови транзитни зони до сръбската граница, които ще бъдат изолирани от останалата част от страната.
      Имигрантите, чиито молби за убежище бъдат отхвърлени, ще бъдат връщани в Сърбия.
      Дания пък съобщи, че е готова да приеме 2800 от 160-те хиляди бежанци, намиращи се в момента в Италия, Гърция и Унгария.
      Представеният вчера от Европейската комисия план за задължително разселване на още 120 000 бежанци не предвижда квота за Дания, тъй като тя се присъедини към Европейския съюз при специални условия и не участва в някои общи политики.
      Само от неделя в страната от Германия дойдоха около 3000 бежанци, предимно от
      Припомняме, че Дания приемаше повече бежанци на глава от населението в сравнение с повечето от останалите държави от ЕС, отбелязва ТАСС.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ