понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      5 КМ ОТ ОГРАДАТА НА ГРАНИЦАТА СА ГОТОВИ

      Изцяло готови са 5 километра от оградата на българо-турската граница в ямболския участък, съобщи областният управител Димитър Иванов. Очакванията са до края на годината съоръжението да бъде завършено.
      Предвидено е на територията на Ямболска област да бъдат изградени 35 км препрятствие срещу нелегалното пресичане на държавната ни граница. Според областният управител Димитър Иванов в момента няма забавяне на строителството.
      Ограда се строи още на територията на Хасковска и Бургаска област, като целта е да бъде обхваната цялата българо-турска граница.
      Припомняме, на редовното правителствено заседание от 9 септември министрите от втория кабинет „Борисов“ одобриха допълнителни разходи – 4,5 млн. лева за проектиране, авторски надзор и инвеститорски контрол за изграждане на временното ограда по българо-турската граница.
      Припомняме, че преди няколко дни стана ясно, че и Македония обмисля да построи ограда по границата си с Гърция, с която да се предпази от бъдещ ръст в наплива на бежанци от юг, заяви външният министър Никола Попоски, цитиран от „Ройтерс“.
      В свое интервю за унгарското бизнес издание „Фигело“ той коментира, че Македония може би също ще има нужда от „някаква форма на физическа защита“, въпреки че това не би било дългосрочно решение.
      В същото време западноевропейските държави като Франция и Германия остро критикуваха решението на Унгария да построи ограда, дълга 175 км и висока 3.5 метра, по границата със Сърбия, която да не позволява на бежанците да преминават произволно на територията на европейската държава.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ