неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПЪТЯТ НА БЕЖАНЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВА КЪМ СЛОВЕНИЯ

      След Хърватия Словения е следващата набелязана дестинация по пътя на бежанците към Западна Европа. По-рано влак с близо 200 мигранти върнаха словенските власти от границата с Хърватия. От хърватска страна са затворени и 7 от 8-те гранични пункта със Сърбия. Стигна се и до ескалации на напрежението на една от гарите в хърватския град Товарник, след като хиляди мигранти настояваха да бъдат качени на автобусите и влакове към вътрешността на страната. За момента служителите от отдел борба с безредиците контролират ситуацията.
      Множеството бежанци очакват потвърждение, че ще могат да ползват транспорт до Загреб и други градове с приемателни центрове, като от там те ще продължат пътуването си към следващата им цел – Словения. Междувременно напрежението в Одрин се покачва. Хората там очакват разрешение да тръгнат към турско- гръцката граница, продължавайки към Западна Европа. За днес е насрочена и среща между представители на мигрантите с турския премиер Ахмед Давутоглу. Науар, един от представителите на бежанците, бе категоричен, че очакват предприемането на трайни мерки за справяне с проблема, а не временни решения. Той обясни, че мигрантите предвиждат гладна стачка, ако желанията им не бъдат удовлетворени.
      Не по-различна е и обстановката в турския град Истанбул. Вече четвърти ден бежанците живеят на автогарата в града, като бройката им ежедневено се увеличава.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ