неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      БЕЖАНСКАТА ВЪЛНА ПРОДЪЛЖАВА ДА ЗАЛИВА ЕВРОПА

      Нова бежанска вълна залива Европа. 13 хил. имигранти влязоха в Австрия за едно денонощие. Бежанците навлезли в австрийска земя, след като Унгария започна да ги транспортира от Хърватия на запад. Напливът от мигранти на Балканите не спира. Канада ще приеме 10 хил. сирийски имигранти на своя територия до края на 2016г. Това обяви министърът по въпросите на гражданството и имиграцията Крис Александър.
      Междувременно премиерът на Турция Ахмед Давутоглу обеща, след среща с бежанците, че ако някоя от европейските страни отвори границите си, турските власти ще транспортнират мигрантите със самолет. Дотогава сирийските граждани остават под грижата на държавата. Турският премиер призова Европа да приема имигрантите, а проблемът с потока да стане приоритетен в дневния ред на ООН.
      Германия обяви, че ще отпусне 20 млн. евро по спешност за изхранване на 500 хил. бежанци. Финансовата помощ включва хранителни продукти.
      75 сирийски бунтовници са влезли в Сирия през уикенда. Те са били обучени от САЩ и сюзниците им да се бият срещу групировката „Ислямска държава“. Военните тренировки са били проведени на територията на Турция още през месец май. Според предварителни очаквания през обученията са преминали общо 5 400 души.
      От март месец 2011 г. в Сирия са загинали над 220 хиляди души по време на въоръжения конфликт в страната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ