понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      НОСТАЛГИЧНИ ЕТЮДИ В ЕДНА НЕНОСТАЛГИЧНА ИЗЛОЖБА

      Трима колкото известни, толкова и различни автори се представят с най-новите си творби, в по-голямата си част рисувани специално за галерия „Форум“.Изложбата бе открита в Деня на Света София – 17 септември с последните произведения на Светлин Русев, Милко Божков и Стоян Цанев. И въпреки, че Светлин Русев представя носталгични етюди за София , изложбата съвсем не е носталгична. Тя грее от багрите в картините на тримата големи майстори.
      За втора поредна година на своите ценители живописците представят част от последните си картини в галерия „Форум“ в Деня на София – 17 септември и тя присъства в част от платната със старите покриви на къщите, притихнали в малките улички.
      Всеки автор е избрал с какво да участва. Събират ги различността и търпимостта по думите на академик Светлин Русев. Стоян Цанев е завършил във Варшава живопис при Анджей Руджински. Милко Божков родната академия в класа на Добри Добрев, но отдавна е признал публично, че негов духовен учител е Светлин Русев. И тримата са гостували на престижни галерии в Европа, Япония и Америка. Техни картини са притежание на много музеи и частни колекции в цял свят.
      Изложбата предлага да ни направи съпричастни към света на тримата големи майстори живописци до 18 октомври.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ