сряда, 25.09.24
18.6 C
София
20 C
Пловдив
16.5 C
Варна
Search Suggestions

      ПО-ВИСОКИ ГЛОБИ ЗА ПО-ВИСОКА СКОРОСТ НА ПЪТЯ

      Увеличаване на глобите за превишена скорост и промени в законодателството. Това предлагат от „Пътна полиция“ за намаляване на черните статистики по родните пътища.
      Оттам заявиха, че електронните фишове са труднодостижими до нарушителите, което пък води до липса на наказания от страна на държавата. Шефът на КАТ Бойко Рановски предлага шофьорите, превишаващи допустимата скорост с повече от 30 км/ч да бъдат солено глобявани – с колко все още не е уточнено. Предвиждат се и промени в законодателството, свързани с лесното достигане на електронните фишове до нарушителите. Към момента половината от наложените актове, изпратени по пощенските кутии, се връщат обратно заради ненамерен получател. С промените при подобни случаи глобата ще бъде оповестявана в интернет и така ще се счита за „връчена“, допълни още шефът на „Пътна полиция“.
      Рановски изрази безпокойство затова, че е констатиран ръст на катастрофите в страната от началото на годината. Жертвите от пътни произшествия за 8-те месеца на 2015-та са 26, а ранените – 235 при общо 149 инцидента у нас.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ