понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПАВЕЛ ЧЕРНЕВ: ПЕСЕНТА ЗА РАЙНА КНЯГИНЯ НА ТУРСКИ Е ЕВТИН БАБАИТЛЪК

      ДПС откри предизборната си кампания в Исперих с „Песен за Райна Княгиня“, изпята на турски език, която взриви социалните мрежи и предизвика остри реакции в политическите среди. Припомняме, че в Интернет се появи клип, на който се вижда как мургав изпълнител – Фарук Йълмъз, дошъл специално от Истанбул за откриването на кампанията, пее на турски „Песен за Райна Княгиня“, като не пропуска ориенталските извивки и звучене на българската възрожденска песен.
      От ДПС излязоха с официална позиция, в която се казва, че не става въпрос за превод от български на турски език, а за друга автентична песен с друг текст на същата мелодия. От ВМРО реагираха остро и казаха, че песента е абсолютна гавра с българската история. Павел Чернев – известен патриот и националист, както сам се определя коментира скандала така.

      Според турският изпълнител Фарук Йълмъз, с песента е искал да покаже общото между българи и турци.
      Патриотите коментират, че не е ясно кога ще свърши търпението на българите, а сутринта по Нова телевизия Юлиан Ангелов – секретар на ВМРО каза, че подобни подигравки с българската възрожденска песен и с историятта ни са недопустими.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ