неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      РУСИЯ ТВЪРДИ, ЧЕ Е УНИЩОЖИЛА ЩАБА НА ИД

      Русия твърди, че е унищожила щаба на терористичната групировка „Ислямска държава“. Министерството на отбраната в Москва, обясни че при днешните атаки в Сирия, руските самолети са поразили командния център в района на Хама. Освен щабът на ИД са били ударени и обекти в северозападната част на страната. За едно денонощие руските сили са нанесли удари по 12 позиции на джихадистите.
      Междувременно президентът на Русия Владимир Путин коментира данните за загинали граждани на територията на Сирия, след руските нападения вчера, като спекулативни. Лидерът уточни, че загиналите са били обявени още преди излитането на самолетите от страната. Той категоризира съобщенията като „информационни атаки“ от страна на Запада и добави, че руските военни водят диалог с Пентагона, относно ограничаването на разпространението при подобна дезинформация. Путин добави, че има държави, които повече от година нанасят удари по сирийската територия. Тези действия обаче се осъществяват без резолюция на Съвета за сигурност към ООН. Руският президент беше категоричен, че страната ще продължи действията си за борба с тероризма.

      Припомняме, че действията, които Русия предприе в Сирия, изправиха Москва и Вашингтон на границата на открит конфликт. САЩ изрази притеснения относно целите, които Путин си поставя при въздушните атаки. Разговорите между двете страни продължават. Целта е да се избегнат евентуалните преки сблъсъци между при въздушните им удари в Сирия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ