понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      ИСЛЯМСКИ ФОРУМИ ИЗПОЛЗВАТ БЪЛГАРСКИ СЪРВЪРИ

      Началникът на сектор за борба с киберпрестъпленията в ГДБОБ Явор Колев, съобщи, че български сървъри се използват и за нуждите на ислямски форуми. Според началника интернет комуникатори се използват и от трафикантите на бежанци и от организираната престъпност като цяло. Той увери, че българските власти следят активно подобни сайтове.
      Колев уточни, че интернет комуникаторите са удобни и лесно достъпни, като не е изненада, че се използват за осъществяване целите на престъпните организации. Той подчерта, че подобни ислямски сайтове представляват заплаха за националната ни сигурност, като поради тази причина подлежат на наблюдение. Директорът добави, че работата на сектора за борба с кибепрестъпността цели да ограничи възможностите за използване на български интернет ресурси и форуми за подобни цели.
      Службите на ГДБОБ са разкрили около 37 случая на детска сексуална експлоатация в интернет за последните месеци. Не липсват и сигнали от български фирми, станали жертва на онлайн престъпления. Отчетените загуби на някои от тях възлизат на 300 хиляди евро.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ