петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПОДНОВИХА РАЗСЛЕДВАНЕТО СРЕЩУ ДИЛМА РУСЕФ

      Висшият електорален съд на Бразилия подновява разследването срещу държавния си глава Дилма Русеф и вицепрезидента Мишел Темор. Двамата са обвинени в корупционна схема по време на предизборната кампания през 2014 г. Петима от седем съдии гласуваха за възобновяване на разследването.
      Смята се, че предизборната кампания на Партията на трудещите се през 2014 г. е финансирана със средства от корупционни схеми от петролния гигант „Петробрас“. Първото разследване през февруари, повдигнато по иск на опозицията, беше изпратено в архива поради липса на доказателства. Ако този път обвиненията бъдат потвърдени, Русеф може да изгуби президентския си пост.
      Преди няколко дни, с разрешение на Върховния съд, федералната полиция разпита по делото за корупция в „Петробрас“ бившия президент Луис Игнасио Лула де Силва. Той е заподозрян, че е използвал влиянието си в полза на най-голямата строителна компания в Латинска Америка – “Одербрехт“. Самият Марселу Одербрехт, президент на компанията, беше арестуван през юни по подозрение за участие в скандала.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ