понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      ВЛАСТИТЕ В АНКАРА ПОДОЗИРАТ ИД И ПКК ЗА АТЕНТАТА

      Разследващите атентата в Анкара смятат, че той е дело на групировката „Ислямска Държава“ и кюрдските терористи от „Работническата кюрдска партия“, известна като ПКК. Кодът на атентаторите е бил „10-10-10“. Цифрите са разчетени като 10-и октомври, 10:00 часа.

      В неделя вечер в сайта на правителството на Турция в официално съобщение беше посочено, че жертвите на атентата са 97 души. След полунощ в неделя срещу понеделник представители на медиите в страната посочиха, че убитите вече са 105 души, тъй като някои от тежко ранените са починали в болниците.
      Според разследващите първата експлозия е закъсняла с 4 минути от предвиденото в плана. В процеса на разследването прокуратурата и криминалистите се натъкват на нови факти и доказателства.
      От 21 роднини на по-рано присъединили се турци към „Ислямска Държава“ са взети ДНК-проби, които ще бъдат анализирани и съпоставени с тези от останките на атентаторите-самоубийци.
      Полицията е иззела всички записи от камерите за видео-наблюдение и е започнала обследването им, като ги подлага на система за разпознаване на лица.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ