неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      МИГРАНТИ СЪБОРИХА ОГРАДАТА МЕЖДУ АВСТРИЯ И СЛОВЕНИЯ

      Над 4500 мигранти се струпаха на границата между Словения и Австрия късно снощи. Присъствието на чужденците предизвика сериозно напрежение на оградите на двете страни.
      Мигрантите се събраха край граничния пункт Шпилфелд и събориха бариерите и преминаха на австрийска територия. Ескалацията беше потушена от властите в Австрия с помощта на сълзотворен газ и така регистрацията на бежанци започна.
      Ситуацията предизвика допълнителни мерки за подсигуряване границите в Словения. Премиерът на страната Миро Церар заяви, че се подготвя допълнително полицейско оборудване и екипировка при евентуални атаки от страна на мигрантите. Освен това словенската армия получи допълнителни правомощия за охраняване териториите на страната.
      В Хърватия потокът от чужденци, влизащи в държавата, продължава да се увеличава. За по-малко от денонощие от Сърбия са пристигнали 6373 мигранти. По думи на вътрешния министъур на Хърватия Ранко Остойич издигането на стени няма да помогне срещу наплива. Днес се очаква искане от Европейския съюз за допълнителни сили на реда на границата между Хърватия и Словения.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ