вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ИД ПУСКА ПРЕЗЕРВАТИВИ-БОМБИ СРЕЩУ РУСКИТЕ САМОЛЕТИ В СИРИЯ

      В Нета се е появило видео демонстриращо новите отбранителни способности на терористите от „Ислямска държава“. В него джихадисти надуват и пускат в небето над Сирия голямо количество презервативи с привързани към тях взривни устройства.

      В описанието на видеото, в публикацията на The Daily Star се казва, че по този начин ИД има намерение да се защитава срещу руските въздушни удари.

      Контрацептивите могат да се издигат на няколко стотин метра и да създават неприятности на бомбардировачите на Владимир Путин, пише вестникът. Видеото е заснето в същия джихадистски стил, както и в предишните ислямистки пропагандни видеозаписи. Озвучено е от песен на арабски език.

      В рамките на три минути кадрите показват десетки „Rubber Johnny“, работата по надуването им с летливи газове в някаква изоставена сграда с графити по стените. След това камерата се фокусира върху небето, в което плават стотици презервативи, образувайки една невероятна фигура. Прикрепените към презервативите бомби не надвишават размерите на юмрук.

      В световната преса са отделили достатъчно внимание на новата отбранителна способност на бунтовниците от „Ислямска държава“, но експертите от NEWSru.com, близки до руските служби за сигурност, смятат, че ефективността на презервативите-бомби е лоша.

      За да се използват като взривно устройство напомпаните презервативи-бомби ще трябва да се задействат от пряк контакт с тялото на самолета. За това е необходимо терористите да знаят предварително, къде и кога ще действат руските бомбардировачи и да успеят да осигурят достатъчен брой презервативи за да затруднят маневрите на самолетите. В допълнение, ниското тегло на „Rubber Johnny“ предполага, че те ще се отблъскват от самолетите, от въздушните струи при летенето. Ограниченията в товароподемността на презервативите пък затрудняват използването на касетъчни взривни елементи.

      Много по-реалистичен вариант изглеждат електромагнитния тип предпазители, реагиращи на големи маси от метал, но въпроса за мястото и времето на въздушните удари остават отворени. Събеседникът от NEWSru.com смята, че военните задачи, възложени на Русия, могат да бъдат осуетени, най-вероятно, само в случай, че руските пилоти няма да могат да изпълнят поставената им цел, поради неконтролируем смях, при вида на летящите на гроздове презервативи.

      Добавяме, че според Министерството на отбраната на Русия от началото на руската операция в Сирия са извършени 934 бойни полета, в които са унищожени 819 обекта на терористите. Само през изминалата седмица са ликвидирани 363 обекта, в това число 71 командни поста и 1 комуникационен център, 10 фабрики и цехове за производство на взривни вещества, 30 различни депа за гориво и смазочни материали, боеприпаси и оборудване, 252 опорни точки, укрепени райони и полеви лагери на терористите.

      Според ръководителя на основните операции на Генералния щаб генерал-полковник Андрей Картаполов екстремистите от „Ислямска държава“ отчаяно се нуждаят от боеприпаси, оръжия и гориво, изправени са пред масово дезертьорство и са принудени да прехвърлят подкрепления от Ирак.

      Недостигът на гориво при терористите се потвърждава и от косвена информация, чрез попаднало в интернет видео и отбелязано от The Daily Star, в него се вижда, че ислямистите се движат на коне.

       

       

      Вижте видеото с презервативите-бомби:  ЛИНК

       

      Източник: NEWSru.com

       

       

       

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ