вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ТУРЦИЯ ПОД ЗАПЛАХА ОТ НОВИ АТЕНТАТИ?

      Всички полицейски дирекции в Турция са в бойна готовност след разпространеното съобщение за 4-ма джихадисти от „Ислямска държава“, влезли в страната. Мишени на предполагаемите им удари са самолети, кораби и митинги. Властите са в готовност, в случаи на нови опити за атентати, предаде БГНЕС, позовавайки се на местни медии.

      Четиримата ползват документи с фалшива самоличност, трима от тях са мъже, членове на издирваните от списъка на „Групата на тъкачите“ – крило на Ислямска държава. Четвъртият член на групата е млада жена от Казахстан – Валентина Слободянюк, с германски паспорт и под името Йълдъз Бозкурт. Службите на разузнаването и полицията разпространиха снимките на терористите и на паспортите с фалшивите им имена, и призоваха всички, които ги забележат, да сигнализират незабавно.
      Преди седмица властите в Турция оповестиха списък с двадесет и един издирвани бойци от Ислямска държава, които са проникнали нелегално на територията на страната през сирийско-турската граница с намерението да осъществят самоубийствени атентати. Акцията за намирането на атентаторите, влезли в страната продължава. Турското разузнаване предупреди за планирани бомбени експлозии в метрото на Истанбул, Анкара, Измир и Диарбекир.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ