вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      БАШАР АСАД БИ ПОДКРЕПИЛ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ

      Според руския депутат Александър Юшченко, сирийският президент Башар Асад не е против провеждането на парламентарни и президентски избори в страната. Той няма да попречи на избори с участието на всички политически сили, които искат Сирия да просперира.

      По думите на руския депутат, Асад е абсолютно сигурен в себе си и би взел участие в изборната надпревара, стига да има съгласието на сирийския народ.
      Юшченко, който е член на Комунистическата партия е част от руската делегация, която е на посещение в Дамаск. Срещата му със сирийския държавен глава продължила повече от час.
      Руският политик заяви, че Асад ще обсъди организирането на евентуални избори, както и конституционна реформа, само ако „Ислямска държава“ бъде ликвидирана.
      Изявлението на Юшченко може да се разглежа като отговор на споразумението между САЩ и Саудитска Арабия за засилване на подкрепата за сирийската умерена опозиция. Основният упрек срещу Кремъл, откакто започнаха руските въздушни бомбардировки в Сирия, е че 80 на 100 от атаките са не срещу джихадистите, а срещу умерената опозиция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ