вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЖЕНА И ДВЕ ДЕЦА СЕ УДАВИХА БЛИЗО ДО ОСТРОВ ЛЕСБОС

      Пореден случай на удавени мигранти е засечен днес край бреговете на гръцкия остров Лесбос. Една жена и две малки деца са открити мъртви. Жертвите са пътували с надуваема лодка, превозваща общо 63-ма имигранти, която се е ударила в скалите край острова, съобщиха от гръцките власти.

      Седем души все още са в неизвестност. Останалите са успели да достигнат бреговете на Гърция. Не е станало веднага ясно, каква е тяхната националност, информира говорителят на бреговата охрана.
      Дузина бежанци, много от които малки деца, са починали вследствие на опита им за бягство от Турсия до Гърция през последните месеци. Често причината за инцидентите са претъпканите плавателни съдове, с които започва краткото им, но опасно пътуване. Близо половин милиона души, повечето от които сирийски граждани, са достигнали гръцките брегове, от които започва пътят им към Централна и Северна Европа.
      Днес председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се срещне с лидерите на държавите от Западсните Балкани и някои членки на ЕС, за да обсъдят контролирането на наплива на бежанци, преди началото на зимата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ