вторник, 01.10.24
8.4 C
София
13 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      МВР ЗАПЛАШВА С ПРОТЕСТ, ЗАРАДИ ПОНИЖАВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ

      Служителите на затворите в България обявиха, че са готови да излязат на протест. Синдиката на служителите адресира декларация до министъра на финансите Владислав Горанов, във връзка с проект на Закона за държавния бюджет за 2016 г., който предвижда намаляване на заплатите и обезщетенията на служителите на Министерството на вътрешните работи.

      В проекта се предвижда полицейските служители да получават 10 заплати при пенсиониране, а не 20 както до сега. Според предложението на министър Горанов се премахва и възнаграждението в МВР за прослужено време.
      Надзирателите смятат, че приетия проект на Закона от Министерски съвет е кампания, целяща социално противопоставяне.
      В декларацията си синдикатите отправят предизвикателство към министър Горанов, като заявяват: „Като израз на добронамереност искаме да поканим господин Владислав Горанов в качеството му на финансов министър да посети един от затворите в Република България и се запознае реално със състоянието на сектора, като същевременно може да купи бака латекс и да направи нещо полезно – да боядиса стените на една от стаите. Да не забравяме, че на латински minister означава „служител“.
      От синдикатите на служителите в МВР настояват за извънредно заседание на Министерски съвет и спешна среща с премиера Бойко Борисов и министрите Румяна Бъчварова и Владислав Горанов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ