вторник, 01.10.24
9.4 C
София
14 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ

      Служители на Министерството на вътрешните работи от цялата страна излязоха на протест. Исканията на протестиращите са, ако няма подобрение, то поне да се запази досегашното положение, относно социалните придобивки. Общото около, което се обединиха синдикати и демонстранти е по-добри условия на труд и адекватно заплащане.

      Пред сградата на Народното събрание имаше вълна от недоволство срещу орязването на бюджета за 2016 г. Множеството демонстранти изпълниха площада пред Парламента и скандираха „Оставка“.
      На трибуната пред протестиращите служители мнение изразиха членове на синдикати, граждани и бивши служители от системата на МВР.
      Единият от тях заяви, че полицаите, излизайки сутрин на работа не знаят дали ще се върнат живи в домовете си. Той добави още, че професията е изключително рискова и затова не е нормално всички в редовете на МВР „да се молят за социални придобивки“.
      Протестиращите и синдикатите реагираха бурно, когато на няколко пъти беше споменато името на министъра на отбраната Николай Ненчев, който вчера заяви че военнослужещите не протестират и че площада не е мястото да заявиш исканията си.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ