неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      ЧЕНАЛОВА КАТЕГОРИЧНА: НЕ АЗ СЪМ ПРАВИЛА ЗАПИСИТЕ

      Бившата съдийка Румяна Ченалова заяви категорично в ефира на Нова, че нито е правила записите, нито ги е публикувала.

      Тя беше уволнена, след като сайтът Бивол изнесе скандални разговори между нея и бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева. В записите са замесени имената на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, които явно договарят съдбата на съдия Владимира Янева, разследвана за неправомерни действия по казуса „Червеи“. В най-новите завукови файлове от четвъртък вечерта се споменава и името „Делян“. Ченалова предполага, че става дума именно за депутата Делян Пеевски, с когото Янева никога не е крила, че поддържа връзки.
      Уволнената съдийка обясни, че не е сигурна дали въпросните записи са откъси от един или от няколко разговора. Не знае и на кого е мъжкият глас, който се чува на тях.
      Бившата съдийка не отрече, че записите са доказателство за това как представители на трите власти решават определени въпроси по нерегламентиран начин. Според нея, не е забранено депутат, главен прокурор и премиер да си общуват. Зависи обаче каква ще бъде темата им на разговор, тъй като обсъждането на конкретни съдебни решения нарушава основни права от Конституцията.
      Предстои Ченалова да се яви на разпит в ДАНС, където ще й бъде предявено обвинение за подправяне на протокол. Предвидено е и изслушване от Висшия съдебен съвет.
      Вчера президентът Плевнелиев беше призован от председателя на ВКС Лозан Панов да се заеме със скандала в съдебната власт чрез специална комисия. За независима проверка се обяви и правосъдният министър Христо Иванов, тъй като смята, че се прави опит за отклоняване на общественото внимание от скандала.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ