неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОТЕСТИ В ЛОНДОН И МАДРИД СРЕЩУ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ В СИРИЯ

      Около 5 хиляди души протестираха в Лондон срещу идеята Великобритания да се включи във войната срещу терористите в Сирия. Антивоенен протест се състоя и в испанската столица Мадрид. Според демонстрантите от двете страни, е опасно да се бомбардира държавата в Близкия Изток, съобщава БНР.

      Хората във Великобритания и Испания се страхуват от евентуални терористични атаки при включване на страните им във военните действия в Сирия.
      Британските военни самолети все още не участват в атаки срещу близкоизточната държава. Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън поиска мандат за включването на военните сили там. Миналата седмица той получи подкрепата на голяма част от депутатите. Това накара протестиращите да излязат пред парламента и да поискат идеята на Камерън да не бъде реализирана, тъй като според тях тя е твърде опасна за националната сигурност.
      Сходни бяха исканията и на няколко хиляди испанци, излезли на протест в Мадрид. Те се страхуват от възможността страната им отново да стане обект на терористични атаки, след като през 2004 година са били атакувани заради военната намеса на испанската армия в Ирак.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ