понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      СТАРТИРА 13-ТОТО ИЗДАНИЕ НА „БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“

      След завършилата на 24 ноември миналогодишна кампания на „Българската Коледа“, която събра близо 2 млн. лева за деца с вродени заболявания, днес президентът на страната Росен Плевнелиев откри 13-тото издание на благотворителната инициатива.
      Тазгодишните цели са подпомагане на деца в критични здравословни състояния, имащи нужда от помощ за специализирана диагностика, медикаментозно лечение, медицински изделия, рехабилитация и други.
      Държавният глава изрази благодарности към хората, дарили средства за българските деца, и надежда, че тази година ще бъде набрана нужната финансова помощ за набавяне на нова високотехнологична апаратура за специализираните детски отделения и интензивно лечение в българските болници.
      Плевнелиев припомни, че благодарение на миналогодишната кампания, е постигнато решение на здравната каса за безплатно лечение с процесори на деца с вродена глухота.
      В кампанията участват лекари и медийни личности.
      Дългогодишни дарители на „Българската Коледа“ са и учениците от Първа английска езикова гимназия. Те споделиха, че са горди да бъдат част от тази кампания и че ще продължават да помагат на своите връстници.
      Коледният концерт за „Българската Коледа“ ще се проведе на 21.12. Всеки, който има желание може да дари от себе си символичната сума от 1 лв, за да помогне на българските деца в нужда.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ