неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      ПОВЕЧЕ РАЗХОДИ ОТ ДОГОДИНА ПРЕДВЕЩАВА КОРНЕЛИЯ НИНОВА

      Корнелия Нинова от БСП заяви, че Бюджет 2016 не е обмислен добре и това ще се отрази сериозно на разходите на българина. Противоположно мнение изрази депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев тази сутрин в ефира на Нова телевизия.

      Според Нинова бюджетът не е бил достатъчно разискван в пленарната зала. Тя заяви, че финансовата рамка замразява всички доходи с изключение на минималната работна заплата, а в същото време се вдигат цените за винетки, акциз, местни данъци и такси.
      От своя страна, Димитър Главчев от партия ГЕРБ подчерта, че минималната пенсия, която към момента е 157 лв. предстои да нарасне с 4 лева, а от първи юли всички пенсии ще бъдат повишени. Той съобщи, че средният доход ще нарасне с 3,6%, учителските заплати също ще се покачат. Очакваната от него инфлация е 0,5%.
      Двамата обсъдиха плана на правителството да бъде изтеглен нов заем в размер на 5 милиарда лева. Според Нинова е по-добре нужните пари да бъдат взети от държавния резерв. Главчев от своя страна заяви, че е по-добре парите да бъдат осигурени по предложения от ГЕРБ начин – чрез заем.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ