неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      СЛЕД ЦВЕТАНОВ – ИСК ЗА ОТНЕМАНЕ ИМУЩЕСТВОТО И НА БИСЕРОВ

      Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество внесе в съда производството по делото за бившия заместник-председател на парламента – Христо Бисеров. Цената на иска е 1 980 000 лева, чиято стойност е по- висока от реално обезпеченото имущество.
      Другият, който ще последва съдбата на бившия председател на Народното събрание, е банкерът Цветан Василев. Искът за отнемане на негово имущество, ще бъде внесен в съда до февруари.
      Според председателя на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев, ответниците по делата с времето ще се увеличат и по този начин на съдът може да отнеме години, за да излезе с решение по казуса.
      Дори да бъдат оправдани по обвиненията, повдигати срещу тях, е напълно възможно Цветан Василев и Христо Бисеров да загубят придобитото имуществото, без законен произход.
      Случаят да се наложат такива обезпечителни мерки за едно лице е абсолютен прецедент в цяла Европа. Аналог може да бъде само този, свързан с дейността на мафията в Италия, касаещ много лица. Българският прецедент обаче засяга индивидуална личност, категоричен беше още Георгиев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ