петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      РУСИЯ: ТУРЦИЯ ПОЛУЧАВА ПЕТРОЛ ОТ ХАЛИФАТА

      Руското министерство на отбраната твърди, че Турция е основният получател на петрол от териториите в Сирия и Ирак, които са под контрола на „Ислямска Държава“.
      На територията на Турция ежедневно влизат хиляди цистерни с гориво, напълно необезпокоявани. Заместник – министърът на Русия Анатолий Антонов твърди, че в търговията между страните, е замесен самият турски президент Ердоган неговото семейството. Русия илюстрира твърденията си със сателитни снимки.
      Петролните приходи на халифата възлизат на около 2 млрд. долара годишно според Антонов. Заради руските въздушни удари обемът на търговията е значително спаднал – от 3 млн. на 1,5 млн барела на ден.
      Руснаците са унищожили 43 рафинерии, 23 преразпределителни комплекса и 1080 цистерни.
      Същите канали се предполага,че са използвани за трафик на оръжие за ислямистите в Сирия. Предполага се, че именно тях се опитал да опази Ердоган, сваляйки руския Су-24 на 24-и ноември.
      Самият Ердоган реагира остро на обвиненията, наричайки ги „клевети“. Той обеща оставка, ако обвиненията се окажат обосновани. В противен случай, при доказване на невинността на семейството му, обвинено в престъпната търговия, той ще поиска оставки от обвинителите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ