вторник, 24.09.24
22.4 C
София
25 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      ТУРСКИ ВОЕННИ ЩЕ ОБУЧАВАТ ВЪОРЪЖЕНИ ИРАКСКИ ГРУПИ

      Турция изпрати свои военни части в град Мосул – североизточно от Ирак. Официално се твърди, че турските военни части ще обучават местно кюрдско опълчение, съобщва Ройтерс.

      Около 150 турски военни са разположени в лагера на братята Нуджейфи. Единият от тях – Осама Нуджейфи, е вицепрезидент на Ирак.
      Багдад поиска незабавно Турция да изтегли своите части, изпратени да обучават въоръжени иракски групи без одобрението на правителството в страната. Това се казва в комюнике на премиера на Ирак – Хайдар ал Абади. Той подчерта, че разполагането на турски сили е в нарушение с иракския суверенитет.
      Според източник на Ройтерс, изпращането на военните не е свързано със оглавяваната от САЩ коалиция срещу „Ислямска държава“. Неназован източник посочва, че Вашингтон знае за изпращането на около сто турски войници в северен Ирак, но това няма връзка с коалицията, оглавявана от САЩ.
      Междувременно Ирак продължава борбата си срещу терористите от ИДИЛ. През октомври военновъздушните сили на страната удариха конвой на лидера на групировката Абу Бакар Ал-Багдади. След атаката не стана ясно дали терористът е бил убит.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ