неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      ХРИСТО ИВАНОВ: ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ИМА БЕЗКОНТРОЛНА ВЛАСТ

      Правосъдният министър Христо Иванов нарече оставката си предсказуема, тъй като е продиктувана от неизпълнени конкретни задачи, поставени за цел от него и екипа му. Иванов коментира решението си, което дестабилизира управлението вчера, в предаването „Здравей, България“ по НОВА ТВ.
      По негови думи гласуването вчера е било съобразено с „една малка партия“, визирайки предложението на АБВ. Така, според Иванов, партиите са се отметнали от собствените си подписи и от нещото, наречено преди това „исторически компромис“ в дискусиите за съдебната реформа. Правосъдният министър беше категоричен, че през цялото време на неговата власт е имал изключително коректни отношения с премиера Бойко Борисов. Иванов обаче е бил наясно от самия Борисов, че ще се случват единствено реформи, съобразени и съгласувани с главния прокурор. Подалият оставка министър заяви, че през цялото време кабинетът се е опитвал да лавира покрай Цацаров – знак, който говори за влиянието на този съдебен орган, който може да обърне дори желанията в парламента.
      По думи на Христо Иванов пропагандната война срещу него е стартирала от опитите му твърденията по изтеклите записи между Румяна Ченалова и Владимира Янева, да бъдат проверени. Той допълни още, че това е най-сериозният корупционен скандал от началото на управлението до момента. Самият Иванов е бил основният инициатор на дисциплинарното уволнение на съдия Ченалова.
      Правосъдният министър заяви, че главният прокурор е със свръхвласт в България, върху която не се оказва никакъв контрол.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ