неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      ЦАЦАРОВ: ПРОКУРАТУРАТА Е ЦЕЛ НА СЪДЕБНАТА РЕФОРМА

      „Основната цел на съдебната реформа е именно прокуратурата, защото е прекалено неудобна част от политическия спектър“ заяви главният прокурор Сотир Цацаров по радио „Хоризонт“.
      Цацаров коментира съдебната реформа и отношението към главния прокурор като институция в страната. Той подчерта, че ролята му е много надценена и че се създава впечатление, че той притежава много повече власт, от колкото в действителност му отрежда неговата позиция.
      Според главния прокурор, длъжността му не е толкова близо до съда, защото прокуратурата е просто страна в наказателния процес, независимо от твърденията за големите й правомощия. Той е твърдо против изкуствено създаденото вражеско разделение между прокуратурата и съда. По думите му тези две части на съдебната власт не са врагове, а партньори.
      Сотир Цацаров акцентира на своята вяра в съда като институция, заслужаваща най-голямо уважение в държавата. Той счита себе си за отговорен за мисията в защита на законите и на интересите на българските граждани.
      Главният прокурор смята, че някои от лидерите на „Демократи за силна България“ действат целенасочено срещу приемането на промените в Конституцията. Според него те имат интерес от политическо несъгласие около съдебната реформа, защото тя им е необходима като политически лозунг.
      Цацаров обвини Радан Кънев, Атанас Атанасов и Гроздан Караджов във внасяне на предложения, с които взривяват настоящия исторически компромис. По думите му, те имат изгода от това да не мине нито едно предложение, защото по този начин въпросът със съдебната реформа и съдбата на прокуратурата остава нерешен.
      Сотир Цацаров добави, че има хора, които нямат интерес от решаване на проблема в съдебната система, защото го използват като политическо оръжие.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ